[ Annons ]

Publicerat 3 mars, 2016

Höjvall får sparken från Rikshem

Rikshems ägare AMF och Fjärde AP-fonden är överens om att fortsätta det gemensamma ägarskapet. I dag fattade man även beslutet att inte ge vd:n Jan-Erik Höjvall fortsatt förtroende.

Rikshems ägare träffades på onsdagen för att diskutera samägandet mellan AMF och AP4. Man är överens om att fortsatt gemensamt äga och utveckla Rikshem, skriver AMF i ett pressmeddelande. Samtidigt beslutar man att Jan-Erik Höjvall inte får fortsatt förtroende som vd efter de uppgifter som framkommit i den oberoende granskningen.

[ Annons ]

”Ägarna har initierat en process för entledigande av Rikshems vd Jan-Erik Höjvall. Han kommer att lämna Rikshem senast i samband med årsstämman den 11 mars då även en ny styrelse kommer att utses” skriver AMF.

I en intervju med Norbottenskuriren uppger Jan-Erik Höjvall att han inte kommer ta på sig någon mer vd-roll utan söka efter att ha en ”friare roll”.

– Jag har ju tidigare sagt att jag längre fram ska hjälpa unga att starta företag. Nu kanske det är dags, om än tidigare än jag tänkt, säger han till tidningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]