[ Annons ]

Diyar Köylu sliter med läxorna sporrad av möjligheten att får sommar­jobba hos Stena. Foto: Stena Fastigheter.
Publicerat 29 januari, 2016

Höj betyget och få sommarjobb hos Stena Fastigheter

Att stötta läxläsning i Hermodalsskolan, Malmö, är bara ett av de senaste sociala projekt som Årets Fastighetsägare 2015 engagerat sig i – det finns många.

Diyar köylu är en av de elever som går sista året på Hermodals-skolan som tar hjälp av läxhjälpen som drivs av Stena Fastigheter. Som en extra sporre erbjuder bolaget sommarjobb till alla elever som klarar att höja sina betyg och går ut med godkänt betyg.

[ Annons ]

Detta är ett av många exempel på bolagets aktiva sociala hållbarhetsarbete. Stena Fastigheter har länge arbetat aktivt med sin relationsförvaltning, ett koncept som idag till och med är varumärkesskyddat.

Konkret handlar relationsförvaltning om att bolaget engagerar sig i ett stort antal sociala projekt och aktiviteter för att skapa trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer. Stort fokus ligger på barn och ungdomar, som läxläsningen.

Är det en lönsam satsning?

– Ja, det är en enorm samhällsvinst om vi kan stötta de unga så att de får möjlighet att gå vidare till eget jobb och försörjning, säger Helen Welander Möller, relationsförvaltare i Malmö.

Ja, men lönsamt för er alltså?

– Aha, du tänker så. Jo, det som är bra för Malmö är bra för oss. Kan vi stötta våra hyresgästers barn så trivs de och bor kvar hos oss.

Helen Welander Möller märker också hur relationsförvaltningen resulterar i kraftigt minskad skadegörelse.

– Och på det personliga planet får jag så mycket tillbaka. Jag möter hela tiden ungdomar ute i området som är glada och kommer fram och hejar.

Förra året var det dags för Stena Fastigheter att ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete. Sedan i april är social hänsyn inskrivet i alla nya avtal. Bolagets alla leverantörer, vid större om- och nybyggnationsprojekt, ska erbjuda sysselsättning åt ungdomar och unga vuxna som bor hos Stena Fastigheter.

– Vi känner oss glada och hedrade över att vi utsetts till Årets Fastighetsbolag. De kriterier som ligger till grund för utmärkelsen ligger också helt i linje med vårt sätt att arbeta, där social och miljömässig hållbarhet, affärsmässighet och vår långsiktighet som fastighetsägare är bärande inslag, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

Fakta: Årets Fastighetsägare

I hård konkurrens med tre andra kandidater valdes Stena Fastigheter till Årets Fastighetsägare 2015.

Del av motiveringen som gick hem hos läsarrösterna:
Bolaget visar med goda exempel att socialt hållbarhetsarbete är förenat med lönsamhet. Sedan i april är social hänsyn inskrivet i alla nya avtal.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]