Publicerat 4 juni, 2020

Högsta vakansgraden på fem år för kontorfastigheter i centrala Stockholm – Savills

Vakansgraden för kontorsfastigheter i centrala Stockholm är uppe på den högsta nivån på fem år. Det skriver fastighetsrådgivaren Savills i ett pressmeddelande.

Vakansgraden för kontor i centrala Stockholm, CBD, fortsatte att öka i andra kvartalet. Den öppna vakansgraden uppgår till 3,7 procent och till strax över 4,8 procent om kommande vakanser inkluderas, vilket är en ökning med mer än en procent jämfört med kvartalet innan. Därmed är lite drygt 80 000 kvadratmeter kontor vakanta i city.

Den öppna vakansgraden i centrala Stockholm, CBD, har sedan slutet av 2015 pendlat mellan 3 till 4 procent, vilket varit en starkt bidragande orsak till de senaste årens goda hyrestillväxt.

– De senaste årens låga kontorsvakanser har lett till inlåsningseffekt på hyresmarknaden och hyresgästerna har haft få alternativ vid omlokaliseringar. Det har lett till kraftigt stigande hyror i city och på senare tid även på Malmarna. Nu när utbudet på lediga lokaler ökat kraftigt så hamnar hyresgästerna i ett bättre förhandlingsläge, kommenterar Peter Wiman, analyschef på Savills.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]