[ Annons ]

Publicerat 19 november, 2012

Högsta hyreshöjningen blir 2,7 procent enligt nytt avtal

Hyreshöjningen kommer att baseras på nuvarande hyra, byggår/ombyggnadsår, område, standard och förvaltningskvalitet. – Vi har lyckats få igenom en överenskommelse som inte bara utgår ifrån områdesfaktorn vilket Fastighetsägarna ursprungligen begärde. Nu räknas även nuvarande hyra och standard in vilket ger en mer rättvisande hyresjustering, säger Terje Gunnarson, ordförande, Hyresgästföreningen region Stockholm. Innerstaden får mellan 1,05 […]

Hyreshöjningen kommer att baseras på nuvarande hyra, byggår/ombyggnadsår, område, standard och förvaltningskvalitet.

[ Annons ]

– Vi har lyckats få igenom en överenskommelse som inte bara utgår ifrån områdesfaktorn vilket Fastighetsägarna ursprungligen begärde. Nu räknas även nuvarande hyra och standard in vilket ger en mer rättvisande hyresjustering, säger Terje Gunnarson, ordförande, Hyresgästföreningen region Stockholm.

Innerstaden får mellan 1,05 och 2,7 procent i hyreshöjning och i inre ytterstaden får mellan 1,35 och 2,35 procent medan yttre ytterstaden får mellan 1,25 och 1,6 procents höjning.

– Genom avtalet fortsätter vi en målmedveten differentiering av hyrorna mellan innerstad och ytterstad, vilket är bra eftersom det är så de boende värderar olika lägen säger Christer Jansson, vd Fastighetsägarna Stockholm.

På Hyresgästföreningen är de mest nöjda med att en låg förvaltningskvalitet kommer att kunna ge avdrag.

– Det är viktigt för oss eftersom det blir ett redskap för att se till att alla hyresgäster har ett bra boende. De fastighetsägare som missköter sig kommer inte att få ta ut full hyreshöjning, säger Terje Gunnarson.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]