[ Annons ]

Publicerat 1 mars, 2013

Höga hyreshöjningar upprör John Mattsons hyresgäster

Just nu pågår totalrenoveringen av byggnaden på Farkostvägen 6 på Lidingö. Målet med renoveringen är att uppnå standard från 2010 skriver tidningen Mitt i Lidingö. Därför har John Mattsons yrkat på höjningar på hyran mellan 50 och 60 procent beroende på vilken nivå av renovering man väljer. Nu går hyresgäster och Hyresgästföreningen ut och kritiserar. […]

Just nu pågår totalrenoveringen av byggnaden på Farkostvägen 6 på Lidingö. Målet med renoveringen är att uppnå standard från 2010 skriver tidningen Mitt i Lidingö. Därför har John Mattsons yrkat på höjningar på hyran mellan 50 och 60 procent beroende på vilken nivå av renovering man väljer. Nu går hyresgäster och Hyresgästföreningen ut och kritiserar.

[ Annons ]

– När man gör så känns det som om man bara vill ha personer med kapital. Var ska till exempel Lidingös unga bo om det blir så dyrt? Jag förstår inte vad de vill, säger Benita Nau Eriksson, vice ordförande i Hyresgästföreningen på Lidingö, till tidningen Mitt i Lidingö.

På John Mattson är man medveten om att renoveringen gör att flera hyresgäster inte kommer att flytta in igen.

– Men vi måste balansera mellan vad som är bra för en enskild hyresgäst på kort sikt och för alla hyresgäster på lång sikt. Framförallt måste fastigheterna renoveras för att inte till exempel vattenskador ska uppstå. De som flyttar tillbaka till samma lägenhet kommer att få en hyresrabatt de första åren, säger Siv Malmgren, vd på John Mattson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]