[ Annons ]

Publicerat 26 september, 2023

HFAB stämmer byggare

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, stämmer byggentreprenören JSB Construction AB på drygt 9,8 miljoner kronor med anledning av fuktskador i tre flerbostadshus. 

Bakgrunden till stämningsansökan är de fuktskador som drabbat de tre hus som JSB byggde åt HFAB 2013. Flera lägenheter har uppvisat fuktinträngningar som enligt HFAB:s egna utredning beror på allvarliga fel i konstruktionen.

Enligt ett pressmeddelande från HFAB har det åtgärder som entreprenören vidtagit för att avhjälpa problemen inte visat sig hjälpa. Fuktinträngningarna har återkommit.

[ Annons ]

Eftersom den tioåriga ansvarstiden snart löper ut har HFAB beslutat att vidta rättsliga åtgärder och stämma entreprenören på drygt 9,8 miljoner kronor. 

– Vi tar detta på stort allvar. Vi har ett ansvar som fastighetsägare och kommer att vidta åtgärder, men vi måste invänta rättsprocessen innan vi kan gå vidare. Eftersom det pågår en domstolsprocess kan vi inte ge någon ytterligare information i nuläget, säger Bojan Kokot, fastighetschef på HFAB.

Han vill inte gå in närmare på vilka åtgärder som JSB vidtagit. Utan Bojan Kokot konstaterar att man från HFAB:s håll inte ser JSB:s åtgärder som den långsiktiga lösningen och att resten får vara en del av den kommande rättsliga processen.

På JSB Construction AB uttrycker man sin förvåning över stämningen.

– Vi är väldigt förvånade. Vi har en pågående diskussion i god anda och pågående felavhjälpande, i övrigt har vi inga kommentarer eftersom vi ännu inte tagit del av stämningen, säger bolagets vd Fredrik Leo.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]