[ Annons ]

Samhällsfastighetsbolaget Hemsö utökar sitt bestånd med en svensk polisstation och ett tyskt äldreboende.
Publicerat 31 oktober, 2012

Hemsö köper för 255 miljoner

Samhällsfastighetsbolaget Hemsö utökar sitt bestånd med en svensk polisstation och ett tyskt äldreboende.

En nyupprättad närpolisstation i Rosengård, Malmö blev en av de senaste investeringarna för bolaget Hemsö som äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter. Affären är värd 137 miljoner kronor och är en del i Hemsös strategi att utöka antalet fastigheter för rättsväsendet, ett bestånd som idag utgör fem procent av bolagets alla fastigheter.

[ Annons ]

– Polishuset passar väl in i Hemsös bestånd, fastigheten ligger ett stenkast från Hemsös existerande fastighet i Rosengård och är strategiskt intressant. Stor vikt har även lagts vid att skapa en miljöriktig och energieffektiv byggnad, säger Hemsös vd Per Berggren.

Den nybyggda polisstationen är en del i Malmöpolisens strategi att göra Rosengård tryggare och även en viktig del i polisens långsiktiga arbete i Skåne varför polisen hyr fastigheten av Hemsö på ett 15-årigt avtal. ?Uthyrningsbar yta är cirka 3 550 kvadratmeter och tillträde sker i december 2012.

Hemsö meddelade samtidigt att bolaget även förvärvat en 18:e fastighet på den tyska äldreboendemarknaden för en köpeskilling om 118 miljoner kronor. I samband med den senaste affären passar Hemsö även på att etablera ett kontor i Berlin.

– Det här är ett förvärv som är helt i linje med vår långsiktiga satsning på att finnas på den Tyska marknaden. Fastigheten har ett bra läge, en bedömd god byggkvalitet och nyckeltalen för affären är på en tillfredställande nivå, säger Per Berggren.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]