[ Annons ]

Luleå. Foto: Shutterstock.
Publicerat 23 augusti, 2016

Hemsö köper fastighetsportfölj utan prislapp

Luleå kommun har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja drygt 30 000 kvadratmeter samhällsfastigheter till Hemsö. Priset är ännu inte fastställt.

Luleå kommun avser att sälja ett antal samhällsfastigheter till Hemsö som därmed etablerar sig i Luleå. Priset för affären kommer att fastställas genom en oberoende värdering, men det handlar om ett mångmiljonbelopp som tillförs kommunkassan.

[ Annons ]

– Genom affären säkerställer vi kapital för att fortsätta investera och hålla Luleås starka tillväxt uppe. Dessutom kommer en av landets ledande fastighetsaktörer att etablera sig på orten vilket är mycket glädjande, säger Luleås kommunalråd Niklas Nordström.

Förslaget till affär innebär att fem befintliga fastigheter säljs samt en skola och en sporthall som just nu är under uppförande.

Priset kommer att fastställas som det högsta av två oberoende värderingar som nu ska göras. Tanken är att affären ska vara avslutad före årsskiftet.

– Luleå befinner sig i en intressant tillväxtfas och Hemsö vill gärna bidra till kommunens fortsatta utveckling, säger Hemsös vd Per Berggren.

Affären är villkorad av beslut i Luleå kommunfullmäktige samt i Hemsös styrelse.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]