[ Annons ]

Jens T Andersson, landslagschef Svenska fotbollförbundet, Fredrik Kjos kommunstyrelsens ordförande Upplands-Bro, Nils Styf, vd Hemsö, Ida Texell, kommundirektör Upplands-Bro och Håkan Rossberg, projektledare Svenska Fotbollsförbundet. Foto: Upplands Bro kommun
Publicerat 18 maj, 2022

Hemsö är på bollen

Upplands-Bro kommun, Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Hemsö ska tillsammans utreda möjligheten för ett nytt nationellt utvecklings-, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll i Kungsängen.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand menar att om svensk fotboll ska hålla världsklass så kräver det  förutsättningar som kan mäta sig med konkurrenternas. –– För att alla våra landslag, från ungdomsnivå till A-landslagen, ska kunna nå så bra resultat som möjligt är ett nationellt träningscenter en viktig pusselbit. Om det här blir verklighet ger det oss också bra möjligheter att samla våra utbildningar och arbetet med forskning och utveckling, säger Håkan Sjöstrand.

Nu går blickarna till Upplands-Bro i nordvästra delen av Stockholms län. Där hoppas Svenska Fotbollförbundet på ett nytt nationellt träningscenter för svensk fotboll. Blir det av skulle det bland annat kunna ingå två fullstora gräsplaner, en fullstor konstgräsplan, en fullstor inomhushall med konstgräs, läktare, målvaktsträningsyta, omklädningsrum och gym samt fysiologiskt och medicinskt center.

[ Annons ]

Man har lyckats får med sig fastighetsbolaget Hemsö och kommunen i planerna.

– Jag är glad över att Svenska Fotbollförbundet och Hemsö överväger att etablera Upplands-Bro som bas, träningscenter och högkvarteret för svenska landslag. Vi är en kommun med mycket fin natur och många stränder samtidigt som vi har närhet och goda kommunikationer till Stockholm och Arlanda. Samarbetet kommer stärka Sverige som fotbollsnation samtidigt som jag ser positiva synergieffekter för föreningslivet i kommunen och hela Stockholmsregionen, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro. 

Förslaget om intentionsavtal mellan SvFF, Upplands-Bro kommun och Hemsö för nytt nationellt träningscentrum tas upp för beslut i kommunstyrelsen i Upplands-Bro den 1 juni. –  Idrottsanläggningar har på senare år kommit att utgöra en viktig del av Hemsös samhällsbyggande, och vi ser mycket fram emot denna satsning på svensk fotboll tillsammans med Upplands-Bro kommun och SvFF. Vi kommer även att titta vidare på möjligheterna till utbildningslokaler och lokaler för idrott i ett bredare perspektiv, vilket skulle bli ett tillskott för både kommunen och hela Stockholmsregionen, säger Nils Styf, vd Hemsö. 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]