[ Annons ]

Publicerat 25 mars, 2011

Hemmakär radioprinsessa

Hon har svält sig i sex dagar för välgörenhet, utforskat hemlöshet och bötfällts för ofredande. Nu drar radioprataren, föreläsaren, skådespelerskan och komikern Nour El-Refai, 23 år, ut på turné med komediklubben RAW.

–  Jag älskar att vara hemma, så jag kommer att sakna lägenheten. Men jag har med mig min pojkvän, så det ska nog gå bra ändå, säger Nour El-Refai.

[ Annons ]

Nour växte upp i Lund där hon gick estetiska programmet på gymnasiet. Det första egna flyttlasset gick nästan 60 mil till en etta i Traneberg utanför Stockholm. Sedan dess har hon stannat i området, men bytt upp sig till sitt två rum.

–  Jag tycker att jag bor på den bästa platsen i världen. Skulle man få drömma skulle jag ändå bo kvar. Fast kanske lite större. Och en våning högre upp, det vore det ultimata, då skulle jag få fin utsikt åt alla håll.

För två år sedan var Nour programledare för reportageserien Hemlös i Utbildningsradion tillsammans med den hemlösa och prostituerade mamman Helene Westerlund. Under inspelningens gång blev Nour många erfarenheter rikare.

–  Man tar ju verkligen för givet att alla har ett hem. Jag som redan innan var väldigt hemmakär har blivit extra mån om att vara tacksam.

Under våren kommer vi att fortsätta både se och höra Nour i olika sammanhang. Hon ska bland annat göra rösten till en femårig, tecknad prinsessa i Barnkanalen.

Efter turnén med RAW-gänget kommer Nour kuska runt i landet i egen regi med sina föreläsningar, laddade med både humor och allvar. Hon tycker att man kan skämta om det mesta, men inte på vilket sätt som helst.

– Jag censurerar aldrig mig själv, men man behöver ju inte vara taskig. Om man ändå vill vara det måste man ha en mening med det och verkligen vara jätterolig, säger Nour.

4 frågor
Favoritmöbel hemma:

Mitt välfyllda whiskeyskåp från 1700-talet. Jag valde skåpet efter min whiskeysamling.

Bästa köksprylen:
En lergryta som man kan slänga ner vad som helst i och ändå få det att se proffsigt ut.

Tar du bort ludd efter dig i tvättstugan?
Ja, det är så jävla oschysst att inte göra det. Jag tycker att folk ska hålla sig till sina tvättider också.

Umgås du med dina grannar?
Nja, jag tog en öl på en inflyttningsfest i huset en gång. Jag tog med en burk bönor i inflyttningspresent.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]