Joacim Sjöberg avgår som vice vd på Hemfosa. Foto: Hemfosa.
Publicerat 9 december, 2016

Hemfosas vice vd lämnar bolaget omedelbart

Det rapporteras kraftiga vindkantringar i ledningen för fastighetsbolaget Hemfosa. Vice vd Joacim Sjöberg, som skulle ta över vd-stolen, avgår och Jens Engwall blir kvar på obestämd tid.

Jens Engwall skjuter upp sin pensionering på obestämd tid. Det var i somras som Hemfosa meddelade att Joacim Sjöberg skulle tillträda som vice vd i oktober. Detta som en lätt uppvärmning för att ta även när Jens Engwall som planerat skulle lämna vd-posten i slutet av året.

[ Annons ]

Men så blev det inte. I ett pressutskick meddelar bolaget att:

”Jens Engwall kommer att kvarstå som vd även efter 2017 och fortsätta arbetet med att utveckla Hemfosa. Med anledning av detta har styrelsen beslutat att Joacim Sjöbergs roll som vice vd försvinner och kommit överens med honom om att hans anställning i bolaget avslutas.”

Någon bakgrund till den drastiska vindkantringen lämnas inte här. Men till Dagens Industri säger Jens Engwall:

– Det var nog en större skillnad mellan att jobba med corporate finance som är det han har gjort hela livet och att bygga företag lite långsiktigare som vi gör.

Joacim Sjöberg var tidigare chef för Corporate Finance på Swedbank och har innan dess jobbat på Öhman Fondkommission och HSH Nordbank.

Jens Engwall beskriver även hur beslutet att sätta pensioneringen på vänt i DI:

– Då har jag ställts inför valet att inte göra det och ta mitt ansvar för bolagets utveckling, som jag ändå grundat. Det är klart att det är ett misslyckande, både för mig och Joacim.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]