Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge. Foto: Hemfosa Fastigheter.
Publicerat 21 augusti, 2017

Hemfosa köper samhällsfastigheter i Norge

Hemfosa Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två samhällsfastigheter i Norge till ett samanlagt värde av 293 miljoner norska kronor.

Fastigheten i Bergen är Hemfosas första förvärv på Norges västkust. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 7 402 kvadratmeter i centrala Åsane, en stadsdel nära centrala Bergen. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent med stabila hyresgäster inom kommun, landsting, vård och bankverksamhet.

[ Annons ]

Bergen kommune och Hordaland fylkeskommune samt Åsane Legekontor står för 62 procent av hyresintäkterna. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till 9,6 MNOK.

I Skaprsborg köper Hemfosa fastigheten Korsgata 5 och Sandesundsvein 3 i centrala Sarpsborg. Därtill inkluderar köpet Sandesundsvein 5-7, en tomt som har färdig detaljplan för 4500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, främst bostäder . Den totala uthyrningsbara ytan på Korsgata 5 och Sandesundesvein 3 är på 7449 kvadratmeter.

NAV, som är Norges försäkringskassa, arbetsförmedling och socialkontor, kommer att stå för cirka 95 procent av de årliga hyresintäkterna.

Fastigheten tillträddes den 18 augusti med ekonomiskt förvärv den 1 juli.

–    Förvärvet i Bergen innebär ett spännande första steg in på Norges västkust och vi ser fram emot att öka vår närvaro och fokus i landets västra delar. Samtidigt stärker vi ytterligare vårt engagemang och vår ställning i Østfold, i östra Norge, med förvärvet i Sarpsborg då vi nu äger fastigheter centralt i samtliga av regionens större städer. Samtidigt är det helt i linje med vår affärsmodell att majoriteten av hyresgästerna i fastigheterna vi köper har offentliga hyresgäster, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]