Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge. Foto: Hemfosa Fastigheter.
Publicerat 21 augusti, 2017

Hemfosa köper samhällsfastigheter i Norge

Hemfosa Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två samhällsfastigheter i Norge till ett samanlagt värde av 293 miljoner norska kronor.

Fastigheten i Bergen är Hemfosas första förvärv på Norges västkust. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 7 402 kvadratmeter i centrala Åsane, en stadsdel nära centrala Bergen. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent med stabila hyresgäster inom kommun, landsting, vård och bankverksamhet.

Bergen kommune och Hordaland fylkeskommune samt Åsane Legekontor står för 62 procent av hyresintäkterna. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till 9,6 MNOK.

I Skaprsborg köper Hemfosa fastigheten Korsgata 5 och Sandesundsvein 3 i centrala Sarpsborg. Därtill inkluderar köpet Sandesundsvein 5-7, en tomt som har färdig detaljplan för 4500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, främst bostäder . Den totala uthyrningsbara ytan på Korsgata 5 och Sandesundesvein 3 är på 7449 kvadratmeter.

NAV, som är Norges försäkringskassa, arbetsförmedling och socialkontor, kommer att stå för cirka 95 procent av de årliga hyresintäkterna.

Fastigheten tillträddes den 18 augusti med ekonomiskt förvärv den 1 juli.

–    Förvärvet i Bergen innebär ett spännande första steg in på Norges västkust och vi ser fram emot att öka vår närvaro och fokus i landets västra delar. Samtidigt stärker vi ytterligare vårt engagemang och vår ställning i Østfold, i östra Norge, med förvärvet i Sarpsborg då vi nu äger fastigheter centralt i samtliga av regionens större städer. Samtidigt är det helt i linje med vår affärsmodell att majoriteten av hyresgästerna i fastigheterna vi köper har offentliga hyresgäster, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]