[ Annons ]

I Karlskrona har Hemfosa förvärvat 19 fastigheter. Foto: Shutterstock.
Publicerat 12 juni, 2017

Hemfosa köper 19 fastigheter i Karlskrona

Efter förra veckans storförvärv i Halmstad fortsätter Hemfosa att förvärva ytterligare samhällsfastigheter. Den här gången är det 19 fastigheter i Karskrona som bolaget köpt till ett underliggande fastighetsvärde om 750 miljoner kronor.

Hemfosa har förvärvat Galliaden Holding AB med 19 fastigheter om totalt 62 300 kvadratmeter. 17 av fastigheterna är belägna i centrala Karlskrona och merparten av dessa är kontor med hyresgäster som Polismyndigheten, Boverket och Kustbevakningen. Ett hotell ingår dessutom i portföljen, samt sju markfastigheter. Säljare är Nordlys AB och det totala fastighetsvärdet uppgår till 750 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Nu stärker vi Hemfosas ställning ytterligare inom samhällsfastigheter i Sverige. Vi är mycket glada över att förvärva en fin fastighetsportfölj i den växande orten Karlskrona och ser fram emot ett givande samarbete med både hyresgäster och omgivande samhälle. Hemfosa har redan egen förvaltningspersonal på orten och bedömer att det därmed finns goda möjligheter både att förädla befintliga fastigheter och skapa effektivare drift, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa, i en kommentar.

Som en del av förvärvet övertar Hemfosa ett obligationslån om 473 miljoner kronor med löptid till den 1 april 2018. Slutförandet av förvärvet är villkorat av att 75 procent av de befintliga obligationsägarna accepterar förändringar i obligationsvillkoren relaterat till transaktionen samt beslut av Hemfosas styrelse den 13 juni 2017.

Genomsnittlig avtalslängd är 2,6 år och uthyrningsgraden uppgår till 90 procent. De fem största hyresgästerna står för 50 procent av det totala hyresvärdet. Fastigheterna väntas tillträdas den 30 juni 2017.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]