[ Annons ]

Hyresavtalet med If Skadeförsäkringar sträcker sig tio år framåt. Illustration: Hemfosa
Publicerat 22 januari, 2016

Hemfosa gör sin största nyuthyrning någonsin

If Skadeförsäkringar flyttar in på 11 400 kvadratmeter i Mölndal. För hyresvärden Hemfosa är detta deras största nyuthyrning. Nu ska lokalerna anpassas för sin nya hyresgäst.

 

[ Annons ]

 

Försäkringsjätten If Skadeförsäkringar flyttar snart sitt Göteborgskontor till Mölndal där Hemfosa nu fyller tidigare vakanta ytor i en kontorsfastighet. Lokalerna ska nu rustas upp för sin nya hyresgäst. Hemfosa beskriver den stora nyuthyrningen och upprustningen som ett viktigt steg i att förnya området Södra Porten i Mölndal.

Den aktuella fastigheten i Mölndal består av totalt 16 olika byggnader. Det är en av dessa som nu rustas upp till ett modernt, flexibelt kontor samt byggs till med cirka 2 400 kvm och får därmed en total uthyrningsbar yta om 11 400 kvm.

Hyresavtalet med If sträcker sig tio år framåt. Projektet startar så snart samtliga villkor för avtalets giltighet är uppfyllda och beräknad inflyttning är juni 2017.

Detta är Hemfosas största nyuthyrning och vi är mycket stolta över att ha blivit valda att skapa Ifs nya flaggskeppskontor i Sverige. Vi kommer i samband med denna uthyrning och hyresgästanpassning att uppgradera den centralt belägna byggnaden i Södra Porten vilket kommer att ge en positiv effekt för hela området. Södra Porten är ett område på frammarsch vilket denna etablering är ytterligare ett bevis för, säger Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]