Foto: Shutterstock.
Publicerat 17 maj, 2017

Hemfosa gör miljardförvärv

Hemfosa Fastigheter har förvärvat en fastighetsportfölj i centrala Örnsköldsvik och en fastighet i Uppsala. Tillsammans utgör de ett värde om drygt en miljard kronor.

Fastighetsportföljen i Örnsköldsvik omfattar fem fastigheter till ett underliggande värde om cirka 858 miljoner kronor. Cirka 40 procent av hyresvärdet kommer från offentligt finansierade hyresgäster och största hyresgästen är Örnsköldsviks kommun. Säljare är Nybergs Fastigheter & Förvaltning samt Örnsköldsviks Framtid AB.

[ Annons ]

Därutöver förvärvar Hemfosa även en samhällsfastighet i Uppsala med kontor för Migrationsverket. Köpeskillingen uppgår till 145 miljoner kronor. Dessutom investerar Hemfosa ytterligare 55 miljoner kronor i en pågående ombyggnation. Förvärven stärker Hemfosas ställning både i geografiskt intressanta lägen och inom sektorn samhällsfastigheter.

– Vi är mycket glada över att stärka vår ställning längs Norrlandskusten och i Uppsala genom förvärv av dessa fastigheter med stor andel samhällsverksamheter. Det innebär att vi tillför ytterligare samhällsfastigheter till vårt fastighetsbestånd samtidigt som det ger oss en starkare position i intressanta lägen i Sverige, säger Stina Lindh Hök, Transaktionschef på Hemfosa, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]