Publicerat 9 juni, 2017

Hemfosa gör miljardförvärv i Halmstad

Hemfosa Fastigheter har förvärvat en portfölj i Halmstad med främst samhällsfastigheter till ett värde om 1 066 miljoner kronor.

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en fastighetsportfölj med tio fastigheter centralt belägna i Halmstad till ett underliggande fastighetsvärde om 1 066 miljoner kronor. Merparten av hyresintäkterna kommer från samhällshyresgäster, bland andra Halmstad kommun och Skatteverket.

[ Annons ]

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att man ser utvecklingsmöjligheter i fastighetsportföljen som även ger en bra utgångspunkt för Hemfosa att kunna fortsätta växa på orten.

– Vi är glada att Hemfosa nu kan genomföra ytterligare ett större portföljförvärv med stor andel samhällsfastigheter i Sverige. Det här är fastigheter med riktigt bra lägen i Halmstad, en ort som växer och utvecklas och där vi gärna vill bli större. Vi ser goda möjligheter att utveckla fastigheterna genom ökad uthyrning till fler offentliga verksamheter och fastigheterna omfattar även en del mark som kan bli aktuell för nybyggnadsprojekt. Sammantaget en perfekt affär för Hemfosa, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.

Genomsnittlig återstående avtalslängd bland hyresgästerna är två år och uthyrningsgraden uppgår i dagsläget till cirka 90 procent. Fastigheterna beräknas tillträdas den 1 september 2017.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]