Publicerat 29 april, 2019

Hemfosa förvärvar i Motala

Hemfosa köper fastigheter i Motala, på totalt cirka 12 800 kvadratmeter. Man förvärvar samtidigt även fastigheter i Finland och Norge.

De fyra fastigheterna i Motala hyser skolor, offentliga kontor och kommersiella kontor. Bland hyresgästerna återfinns Motala kommun och Academedia. Den genomsnittliga återstående avtalstiden är 2,2 år. Tillträde är planerat till den 3 juni 2019.

[ Annons ]

Det underliggande fastighetsvärde ligger på cirka 575 miljoner kronor, medan de årliga hyresintäkterna uppstiger till runt 42 miljoner kronor.

Hemfosa har även förvärvat fyra förskolor i Uleåborg med en uthyrningsbar yta på 1 600 kvadratmeter där den genomsnittliga återstående avtalstiden uppgår till 12,9 år. Fastigheterna är fullt uthyrda till Touhula, Finlands största privata förskoleoperatör.

– Vi är nöjda att vi genomfört förvärv på alla våra tre marknader. Ambitionen är att hålla ett högt tempo på förvärvsmarknaden och vi fortsätter att utvärdera ett stort antal affärer. Vi är också glada att vi nu tar ett steg in i en för oss ny intressant region i Finland genom förvärvet av en mindre portfölj av moderna förskolefastigheter med långa hyresavtal i den snabbt växande regionen Uleåborg, kommenterar Caroline Arehult, VD för Hemfosa.

Hemfosa förvärvar även två fastigheter med fem byggnader i centralt läge i Tønsberg och Sarpsborg, båda i Stor-Osloregionen, om totalt cirka 16 100 kvadratmter. De fullt uthyrda fastigheterna har en återstående avtalstid om 9,5 år och bland hyresgästerna återfinns Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap, Valgdirektoratet, Tønsbergs Stift och NAV Arbeids- og Velferdsforvaltningen.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]