Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa, när bolagets nuvarande vd, Jens Engwall, blir vd för nya dotterbolaget Nyfosa. Foto: Hemfosa
Publicerat 25 april, 2018

Hemfosa förbereder vd-skifte inför etableringen av nytt dotterbolag

Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa Fastigheter AB. Samtidigt står det klart att bolagets nuvarande vd, Jens Engwall, utses till ny vd för nya dotterbolaget Nyfosa.

Arehult är utbildad civilingenjör inom bygg- och fastighetsekonomi. Hon är idag vd för Skanska Fastigheter Stockholm där hon ansvarar för bolagets kommersiella projektutveckling. Innan dess har hon haft ledande positioner inom Skanska som bland annat uthyrnings- och marknadschef, fastighetschef och fastighetsutvecklare.

[ Annons ]

– Jag har haft en fantastisk tid på Skanska med många spännande roller under mina snart 20 år i bolaget, men nu är det dags för mig att gå vidare. I Hemfosa ser jag en fantastisk möjlighet att få ta över efter det fina jobb som Jens Engwall gjort, och bygga vidare på det. Mitt intryck av Hemfosa är att företagskulturen är präglad av entreprenörskap och ett stort eget ansvar, väldigt lik den kultur jag själv kommer ifrån och trivs i. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta utveckla Hemfosa och hitta vår väg framåt, säger Caroline Arehult, tillträdande vd för Hemfosa.

Vd-skiftet planeras att genomföras under hösten 2018, i samband med att utvecklingen av nya dotterbolaget Nyfosa trappas upp. Det nya dotterbolaget etableras för att dela upp Hemfosas verksamhet i två bolag.

– Hemfosa står inför en spännande framtid med pågående process att förbereda en delning av verksamheten i två noterade bolag. Med den förändring vi idag offentliggör får vi det bästa av två världar, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa.

– Jag är övertygad om att Caroline Arehult kommer förvalta och utveckla både verksamhet och företagskultur på Hemfosa på ett utomordentligt sätt. Jag känner samtidigt ett stort engagemang för att leda Nyfosa som ett nytt snabbfotat transaktionsintensivt fastighetsbolag”, säger Jens Engwall, VD Hemfosa Fastigheter AB, tillträdande vd för Nyfosa.

Aktienoteringen av det nya bolaget förväntas genomföras innan 2018 års slut.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]