[ Annons ]

Foto: Helsingfors stad
Publicerat 20 maj, 2021

Helsingfors borgmästare till Miltton

Konsultbyrån Miltton, som profilerat sig starkt inom stadsutveckling, stärker sin verksamhet med Helsingfors avgående borgmästare, Jan Vapaavuori.

Samtidigt med Jan Vapaavuori rekryteras även Sanna-Mari Jäntti, som inom Helsingfors stad varit ansvarig för strategiska initiativ och internationalisering samt agerat som sekreterare vid kommunstyrelsen. 

Med dessa förstärkningar är planen att kamma hem uppdrag på den växande marknaden för konsulttjänster inom stadsutveckling. Under de senaste åren har Miltton satsat på frågor rörande städers urbana utveckling. Allt från bygg och fastighet, mobilitet och infrastruktur till vatten, energi och hållbarhet. Jan Vapaavuori har erfarenhet som näringsminister, bostadsminister samt vice vd för den Europeiska investeringsbanken. Sanna-Mari Jäntti har arbetat som direktör för World Design Capital 2012.

[ Annons ]

Jan Vapaavuori blir en ledamot i Milttons styrelse och därtill seniorrådgivare på deltid. Sanna-Mari Jäntti blir ansvarig för att leda och utveckla den internationella Urban Affairs-erbjudandet. 

– För att förstå förändringens hastighet måste vi först förstå hur städer fungerar. Klimatförändring är tveklöst vår tids mest kritiska ’megatrend’, tätt följd av digitalisering. Det är i städerna som vi ser effekterna av dessa. Den teknologiska utvecklingen kommer att accelerera och skala upp primärt i städerna. Och det är här vi mest tydligt upplever förändringar i hur vi bor, lever och arbetar. Urbanisering ramar in och konkretiserar i princip alla andra globala trender. Jag tror att vi kan hjälpa företag och organisationer bidra till en mer positiv samhällsutveckling, säger Jan Vapaavuori.

Billy McCormac, vd för Miltton i Sverige och tidigare vd Fastighetsägarna Stockholm, menar att det finns mycket att göra kring det nordiska samarbetet.

– Inte minst mellan Helsingfors och Stockholm, som  är urstarkt. Pandemin har paradoxalt gjort att vi närmat varandra ytterligare det senaste året. Jag ser enorma möjligheter för Jan och Sanna-Mari att bidra i såväl våra svenska som nordiska uppdrag, säger Billy McCormac. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]