Foto: Tengbom
Publicerat 29 januari, 2019

Helsingborgs centralstation byggs om

Helsingborgs centralstation ska moderniseras och byggas om. Fastighetsägaren Wihlborgs ska tillsammans med NCC bland annat utveckla en ny fasad, en helt ny matdestination och en förbättrad innemiljö.

Ordervärdet för projektet uppgår till runt 190 miljoner kronor och byggnaden ska bland annat förses med en ny glasfasad. Men även innemiljön ska byggas om och få plats för en helt ny matdestination.

[ Annons ]

– Tillsammans med NCC gör vi Helsingborg C till en attraktiv mötesplats som tydliggör stationens plats i staden, samtidigt som det blir en tryggare, modernare och mer bekväm miljö för de 40 000 besökare som passerar varje dag, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs fastigheter.

Projektet är den andra av två etapper. Den första etappen pågick 2014–2016 och omfattade en påbyggnation med våningar nya kontorsytor. Den andra etappen beräknas inledas i början av 2019 och ska vara klar i slutet av 2020.

– Vår strävan är att Helsingborg C ska fungera som vanligt under byggtiden och att såväl trafiken med båtar, tåg och bussar som de resenärer som dagligen passerar terminalen ska påverkas så lite som möjligt, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]