[ Annons ]

20 byggnader runt om i Sverige nominerades och nu är vinnaren vald. Det blev den nya rättspsykiatriska anläggningen Helix i Flemingsberg i Stockholm.
Publicerat 15 mars, 2013

Helix utsedd till "Årets Bygge"

20 byggnader runt om i Sverige nominerades och nu är vinnaren vald. Det blev den nya rättspsykiatriska anläggningen Helix i Flemingsberg i Stockholm.

Friends Arena, Clarion Hotell Arlanda, Artipelag och Klaraporten var några av de som tävlade om utnämnas till Årets Bygge 2012. Men vann gjorde Helix som ritats av BSK Arkitekter.

[ Annons ]

– Vi är oerhört stolta över att Helix uppmärksammas. Det har varit ett fantastiskt projekt. Vårt mål är alltid att jobba nära våra kunder och här har vi med Locum och NCC haft ett tydligt gemensamt mål. Det har varit högt i tak för att säkerställa att kraven på säkerhet och arbetsmiljö kunde kombineras med en arkitektonisk utformning av högsta klass, säger Anna Espling Rolf, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

Det är tidningen Byggindustrin arrangerar tävlingen och syftet är att lyfta fram det bästa som byggsektorn producerat under året. Juryn bedömer de nominerade utifrån kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Så här sa de om Helix:

”För ett komplicerat och omfattande byggprojekt med rigorösa krav på säkerhetssystem både i utförandefasen och under byggnadens drift. Projektet har satt samverkan mellan samtliga medverkande parter i centrum redan från början. Helix är ett väl genomfört projekt som förutom sin fysiska utformning också tillför ett stort kunskapskapital i samtliga medverkande företag.”

På Helix pågår två typer av verksamhet. Dels gör Rättsmedicinalverket, RMV, utredningar om personer som begått brott är psykiskt sjuka, dels svarar Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, för vård av de brottslingar som är psykiskt sjuka.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]