[ Annons ]

Foto: Helio.
Publicerat 21 april, 2021

Helio öppnar i Signalfabriken

Helio slår upp dörrarna till nya lokaler i Signalfabriken på Sundbybergs torg i augusti. Coworkingytor varvas med kreativa mötesrum och ett växtbaserat café. 

Signalfabriken i Sundbyberg genomgår en omvandling från handel till mötesplats med kontor, service, möten och restauranger. Nu flyttar alltså även Helio in i kvarteret, i 2 100 kvadratmeter stora lokaler.

– Vi älskar när vi får vara kreativa med hus. Jag tappade hakan när vi kom in i de här före detta butikslokalerna för första gången. Mitt på torget med fem meters takhöjd och flödande ljus från flera håll. Här kommer vi att kunna skapa något alldeles extra för både större och mindre bolag som vill ha ett flexibelt kontor efter pandemin. Jag kan till exempel avslöja att det blir specialdesignade rum för videosamtal, 3D- printade, återvinningsbara möbler och premiär för ett helt nytt växtbaserat café, säger Patrik Åström, vd för Helio. 

[ Annons ]

Helio har redan skrivit avtal med de första medlemmarna, trots att projektet har varit hemligt fram tills nu. 

– Så även mitt under pandemin verkar det finnas en stor efterfrågan på flexibla kontor i området, säger Patrik Åström

Fokus i lokalerna ska ligga på människovänlig design, hälsa, hållbarhet och matupplevelser. Medlemmarna kommer att kunna ta del av föreläsningar, frukostar, löpklubb och yoga varje vecka. I gatuplanet skapas ett nytt grönt cafékoncept och även streaming-studio, lounger och mötesrum för externa gäster. 

På övervåningen kommer det finnas kontor i olika storlekar för 2 till 20 personer och plats för upp till 300 medlemmar.

– Helio har ett starkt track-record av att skapa platser som ger avtryck för besökare och omgivning vilket passar utmärkt i den upplevelsemix Signalfabriken erbjuder. Det är med glädje som vi välkomnar dem att vara med och utveckla Signalfabriken, kommenterar Jennifer Romare, centrumchef för Signalfabriken.

Kvarteret Signalfabriken ägs av Alecta Fastigheter och under de senaste åren har ett arbete pågått med att omvandla kvarteret. De senaste tillskotten Pinchos och Hawaii Poké öppnade hösten 2020 och nu välkomnar Alecta även Helio.

– Signalfabrikens unika läge och historiska atmosfär mitt i Sundbybergs stadskärna utgör en spännande fond för att skapa framtidens samlingsplats. I takt med att området genomgår en ambitiös förvandling där bland annat järnvägsspår däckas över ser vi fantastiska möjligheter för Signalfabriken, avslutar Christina Lindblom, Affärsområdeschef Stockholm, Alecta Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]