[ Annons ]

Foto: Mostphotos
Publicerat 5 juni, 2020

Helgtankar: Den nya Guldbron

Innebär krisen kvällsekonomins omedelbara död? Denna vecka har redaktionshef Erik Hörnkvist fokuserat på återhämtning och omstart. Vägen ut ur håglösheten går kanske via en ny Guldbro?

Visst behöver vi en ny Guldbro!

Minns ni hur Guldbrons ankomst erbjöd hopp, eller åtminstone en stunds förströelse, i den första karantänfasens håglöshet.

[ Annons ]

Här går det såklart på sin plats att säga något om hur Stockholmsfixerade medier inbillar sig att en ny förbindelse mellan två staddelar bör prioriteras som riksintresse. Det kan också inflikas hur Guldbron nu blivit en vattendelare i dubbel bemärkelse. Exempelvis tycker ett skönhetsråd att den är lite för stor och klumpig. Mitt råd är att vänta och se. Man bör nog vänta tills bygget är klart innan man bedömer resultatet.

Möjligen var Gulbron ett opium för folket. Oavsett så behövde vi just då en oförarglig nyhet att följa i realtid.

Och det behöver vi igen. Så jag ger er: Pontonen!

I objektivitetens namn måste det brasklappas att det såklart finns många andra vattennära serveringar att välja på. Men jag känner bara att det skulle hålla oss över ytan om vi på nytt kunde följa något flytande för en stund. I detta fall pontonens väg in till Hornstull. Må vara att det bara är en liten tur med bogserbåt i Årstaviken, men åtminstone jag kommer stå nere vid kajkanten, kasta upp hatten i luften, och utbrista ett hurra för Pontonen. Detta samtidigt med med ett öga på appen Vesselfinder. Strax mer om att skapa digifysiska upplevelser.

Erik Hörnkvist, redaktionschef

Det är alltså Debaser Strand som sedan 2015 försökt få tillåtelse att anlägga en ponton utanför strandkajen intill klubben. Exploateringsnämnden har varit positiva, men Stockholms hamnar har menat att en ponton skulle störa sjöfarten. När det hela utretts i vederbörlig ordning och den 22 juni öppnar serveringen.

På andra sidan Årstaviken hade Atrium Ljungbergs Linus Kjellberg och Jon Allesson sett fram emot hur restaurang- och nöjessatsningar denna sommar sakta men säkert skulle börja etablera Slakthusområdet som en ny urban stadsdel. Men med de restriktioner som gäller går det inte att hålla några större evenemang. Men de är ändå hoppfulla. Här hittar du en lång helgintervju där de pratar om att skapa ”nya digifysiska upplevelser” och om ”ett omnikanalstänk även för kulturlivet”.

Just att på olika sätt att knyta samman det digitala med den fysiska upplevelsen är något som dyker upp i flera av de intervjuer vi nu gör på temat omstart. Jag rekommenderar verkligen att följa denna serie på fastighetstidningen.se – som du kanske märkt har fått sig en liten uppfräschning inför sommaren.

[Tidigare helgtankar]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]