[ Annons ]

Selfie: Madelen Andersson
Publicerat 12 maj, 2017

Hej Helg! Madelen Andersson

Många ungdomar kommer att jobba hos olika fastighetsbolag i sommar. Då kommer de att utföra ungefär samma uppgifter som Madelen Andersson, 20 år, gjorde under två somrar hos Stena Fastigheter i Göteborg.

Första sommarjobbet hos Stena Fastigheter var 2014. Hur var det?

[ Annons ]

– Det var jätteroligt. Vi blev ett härligt gäng och jag lärde känna många nya i området. Arbetsledarna och fastighetsskötarna var jättebra. Det var också kul att många äldre som bor i området uppskattade vad vi gjorde och kunde sticka ut huvudet och tacka för att vi gjorde fint. Vi plockade skräp, höll rent, målade staket, bytte lampor… Ja, olika typer av lättare fastighetsskötseluppgifter.

Andra året, efter att ha jobbat som servitris en sommar, blev du arbetsledare.

– Först var det lite nervöst, eftersom jag skulle vara arbetsledare för dem som var lika gamla eller bara lite yngre än jag själv. Men det gick jättebra och var väldigt roligt. Då gjorde jag ungefär samma grejer som tidigare plus att jag planerade, la upp scheman och tidrapporterade för alla ungdomar.

Har du haft nytta av det senare?

– Ja, det har gett mig jättestor erfarenhet av att få ta ett större ansvar över planering. Det har gett mig mycket både i vardagen och i jobbet. Som att få ta ansvar, få folk att samarbeta och se till att alla trivs. Inte minst att förmedla känslan av att alla ska känna sig välkomna och bidrar till gruppen. Det tycker jag har varit det allra roligaste. Och när jag sökt extrajobb efteråt har arbetsgivarna definitivt sett det som en merit.

Nu läser andra året på förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Har det också en koppling till sommarjobbet?

– Nej, nu pluggar jag mest ekonomi inom offentlig sektor.

Men skulle du kunna tänka dig att jobba inom fastighetsbranschen?

– Ja, absolut. Ekonomi och ledarskap kan man implementera i mer än offentlig sektor. Och då skulle fastighetsbranschen absolut kunna vara ett alternativ. Utbildningen är väldigt bred, så det skulle absolut kunna gå.

Har du redan nu någon idé om vad du skulle kunna bidra med i sådana fall?

– Jag gillar att jobba med personalfrågor. Det skulle jag såklart kunna omsätta i den branschen. Vi har studerat ekonomistyrning och hur man ska jobba internt med en organisation. Där kan jag absolut tänka mig att det skulle vara intressant att se hur man kan effektivisera en organisation inom fastighetsförvaltning. Det kunde vara roligt att testa på.

Ge något exempel på vad som går att göra?

– Just nu håller vi på mycket med intern prissättning, hur man kan effektivisera tjänster inom företaget och förbättra vad man levererar och tiden det tar. Inte minst skulle man kunna titta på kvaliteten på de tjänster man levererar i ett område, är alla nöjda eller kan man förbättra på något sätt?

Sist, vad händer i helgen?

– Jag ska plugga. Jag opererade min fotled nyligen så den här helgen ska jag bara ligga hemma och plugga. Annars brukar jag ha fullt upp. Allt från att träffa kompisar, gå till gymmet till att träffa min sångpedagog och uppträda på olika evenemang

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]