[ Annons ]

Vi bad Annica Ånäs knäppa av en selfie – här är hon på Atrium Ljungbergs kulturevent. Foto: Annica Ånäs.
Publicerat 2 december, 2016

Hej helg! Annica Ånäs

I veckan köpte Atrium Ljungberg Söderhallarna på Medborgarplatsen i Stockholm. För Fastighetstidningen berättar vd:n, Annica Ånäs, om planerna på att öppna upp fasaden, göra platsen mer levande och få in ett rikt kulturliv som tilltalar människorna i området.

I veckan stod det klart att ni köper Söderhallarna i Stockholm. Vad har ni för planer med byggnaden? 

[ Annons ]

– Söderhallarna och hela Medborgarplatsen är en av Stockholms viktigaste platser som har en outnyttjad potential. Vi vill göra Söderhallarna till en självklar mötesplats för mat, kultur och kreativitet och har planer på att öppna upp saluhallens fasad mot Medborgarplatsen. Eftersom vi redan äger det andra huset i Söderhallarna, har vi goda möjligheter att göra något väldigt bra av helheten.

Hur ska ni få fler att vilja vistas i de kommersiella lokalerna?

– Genom att göra platsen mer tillgänglig och erbjuda en intressant blandning av innehåll som tilltalar människorna i området. I Söderhallarna vill vi blanda klassisk saluhall, matmarknad, butiker inom mathantverk, ökat restaurangutbud samt biograf och andra kulturscener. De ska också innehålla moderna kontor, som lockar startups och företag inom kreativa branscher. Den blandningen tror vi ger hela området ett lyft!

I samband med att köpet kommunicerades nämnde du att ni vill ge platsen ett ökat kulturutbud – kan det tänkas bli en ny musikscen nu när Debaser stänger i en av fastigheterna i närheten?

– Ett ökat kulturutbud vill vi definitivt ha och vi ska vara lyhörda för stockholmarnas önskemål – Söderhallarna är till för dem! Men det är tyvärr för tidigt att säga något exakt kring nya koncept. Först kommer vi att ha en dialog med alla befintliga hyresgäster om hur vi tillsammans kan utveckla Söderhallarna till något ännu bättre.

Hur ser du på att e-handeln tar allt större marknadsandelar?

– E-handeln är naturlig del i den digitala utvecklingen. Det ställer ännu högre krav på handelsplatsernas utformning, innehåll och attraktivitet och är något som vi ständigt arbetar med och är duktiga på.

Kommer du själv ta del av någon kulturupplevelse i helgen?

– Inte i helgen, men i dagarna deltog jag i Atrium Ljungbergs kulturevent där vi tillsammans med våra sammarbetspartners diskuterade kulturens viktiga plats i staden. Då fick vi också möjlighet att titta på Satans Demokrati på Nobelberget i Sickla. Mäktigt! Något alla borde se!

Du nämner att biografen i Söderhallarna kommer finnas kvar. Var sitter du helst i en biosalong?

– Helst i mitten!

Och om du själv fick önska – vilken butik skulle du vilja se som hyresgäst i Söderhallarna?

– Det är nog inte en specifik butik utan jag skulle gärna se en bra mix med trevliga restauranger av olika karaktär.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]