Selfie: André de Loisted
Publicerat 10 mars, 2017

Hej helg! André de Loisted

Det var André de Loisted som tog bilderna till Fastighetstidningen stora reportage från Sofielund. För honom innebar det att han själv fick med sig en helt ny bild av en Malmöstadsdel han inte besöker så ofta.

Sist du var i Seved var det mindre kul. Berätta om vad som hände.

[ Annons ]

– Jag var där tillsammans med Dagens Nyheters Malmökorre för att försöka få en bild av vad allt tjafs handlade om. Men det var många unga män som inte var så glada att vi var där och ställde frågor. Det blev hotfullt. När vi började röra oss därifrån började äggen hagla över oss.

Så vad tar du med dig för intryck från de människor vi nu mötte?

 – Mitt helhetsintryck, både som fotograf och Malmöbo, är hopp och framtid. Jag blev helt klart positivt överraskad. Seved har varit ett utsatt område så länge, långt innan skjutningarna och det som nu hamnat i fokus. Så jag blev upprymd av de människor vi mötte. Framförallt av Mohamed och Fadi men också att det fanns en så tydlig vilja hos många parter, både hos de som bor här som hos de som har ekonomiska och politiska intressen.

 Vad känner du inför de krisrapporter som avlöser varandra?

 – Självklart finns det problem här i Malmö. Men det är inte den systemkollaps som en del vill få det till.

 Märker du av det i ditt yrke?

 – I många utsatta områden kan man märka en trötthet att alltid målas upp som kriminell. Och jag tror att det kan bli att man agerar efter det. Därför var det kul att det enda jag märkte av i Seved var framtidstro.

 Och sist. Vad händer i helgen?

– Jag åker hem till min syster med min familj. Vi ska fira hennes födelsedag och kolla melodifestivalen som alla andra. Inget mer exotiskt än så.

Se Andrés bilder och läs reportaget här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]