[ Annons ]

Heimstadens hållbarhetschef, Katarina Skalare. Foto: Hemstaden.
Publicerat 29 oktober, 2018

Heimstaden tillsätter hållbarhetschef

Heimstaden tillsätter Katarina Skalare som hållbarhetschef. Hon har tidigare arbetet som konsult för bolaget.

Katarina Skalare kommer närmast från en roll som konsult i egen regi och har under sex månader arbetat som interim hållbarhetschef hos Heimstaden. Innan dess har hon varit verksam som hållbarhetsstrateg på Kraftringen, ansvarig för hålllbarhet och mångfald hos Eon samt varit aktiv som konsult inom hållbarhet hos Sweco och PWC.

[ Annons ]

Katarina Skalare sitter även i som ledamot i styrgruppen för Lunds Universitets Hållbarhetsforum.

– Vi är mycket glada att Katarina Skalare valt att börja hos oss som hållbarhetschef. Vi får in en person som har ett brinnande engagemang, djup kunskap och mångårig erfarenhet i dessa frågor. Med Katarina hos oss kommer vi kunna flytta fram vår position, öka vår ambitionsnivå och starta ännu fler aktiviteter för att driva utvecklingen åt rätt håll, säger koncernchef Patrik Hall. 

I Heimstadens hållbarhetsfokus ingår i dag allt från att jobba med energieffektiva hus till att skapa trivsamma och trygga områden för alla boende. Heimstaden månar också om att fortsätta erbjuda en sund, säker och stimulerande arbetsmiljö för sina anställda i alla länder där man är verksam, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Heimstaden känns som ett fantastiskt bolag att komma in på. Jag hade tänkt fortsätta ytterligare några år som konsult, men efter att ha jobbat med Heimstaden i min interimsroll och känt deras enorma ambition och genuina passion för hållbarhetsområdet – på alla nivåer i bolaget – kändes det helt rätt att kliva in i den här rollen. Jag ser fram emot att göra Heimstaden till det ledande fastighetsbolaget inom värdeskapande strategiskt och operationellt hållbarhetsarbete, säger Katarina Skalare. 

Katarina börjar den 1 november 2018 och rapporterar till koncernchef Patrik Hall.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]