Patrik Hall, vd på Heimstaden.
Publicerat 31 oktober, 2017

Heimstaden och FastPartner byter fastigheter

De två bostadsfastighetsbolagen Heimstaden och Fastpartner har ingått ett avtal om att förvärva fastigheter från varandra. På så vis stärker båda bolagen sina positioner i Uppsala respektive Gävle.

Heimstaden avyttrar tre stycken kommersiella fastigheter i Uppsala och förvärvar istället 125 lägenheter från FastPartner i Gävle. För Fastpartner innebär det en etablering i Uppsala.

[ Annons ]

– Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala. Fastigheterna är välbelägna och kommer att utvecklas väl av vår personal , säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.

– Med denna affär så fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

De tre kommersiella fastigheterna i Uppsala består av ca 28 570 kvadratmeter uthyrbar yta och värdet uppgår till 480 miljoner kronor. De fem flerbostadshusen i Gävle, med uthyrbar yta av ca 8260 kvadratmeter, har ett uppskattat värde på 130 miljoner kronor. Tillträdet sker från och med 30 november.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]