[ Annons ]

Heimstaden köper hela Akelius bestånd i Trelleborg, och Akelius köper Heimstadens fastigheter i Stockholm, Solna och Vaxholm.
Publicerat 31 mars, 2015

Heimstaden och Akelius byter fastigheter med varandra

Heimstaden köper hela Akelius bestånd i Trelleborg, och Akelius köper Heimstadens fastigheter i Stockholm, Solna och Vaxholm.

Heimstaden förvärvar Akelius samtliga fastigheter i Trelleborg – ett bestånd på 688 lägenheter som totalt omfattar 58 293 kvadratmeter.

[ Annons ]

Akelius förvärvar i sin tur Heimstadens fastigheter i Stockholm, Solna och Vaxholm. Detta sammanlagda bestånd omfattar 33 144 kvadratmeter fördelade på 489 lägenheter.

– Vi har under en längre tid försökt att komplettera vårt fastighetsbestånd i Stockholm med fler centralt belägna fastigheter, detta för att kunna skapa en kostnadseffektiv förvaltning. Vi har inte expanderat i den takt vi önskat då utbudet har varit mycket begränsat och direktavkastningskraven låga, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

– Vi har i diskussioner med Akelius funnit en affärsmöjlighet som tilltalat oss båda. Den avtalade affären med Akelius ger oss attraktiva bostadsfastigheter i centrala Trelleborg, mestadels 90-talsproduktion, där vi får möjlighet att skapa en effektiv lokal förvaltning och dra nytta av skalekonomiska fördelar med vårt övriga bestånd i Skåne. Vi ser positivt på Trelleborg, som utgör en del av stor-Malmö. Den planerade starten av Pågatågstrafiken i december i år kommer än mer att binda ihop Trelleborg med Malmö- och Köpenhamnsregionen, fortsätter Patrik Hall.

Försäljningen av Heimstadens bestånd har skett till ett värde som överstiger senaste externa värderingen.

Newsec och Nordier har agerat rådgivare åt Heimstaden vid försäljningen av Stockholmsfastigheterna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]