Publicerat 10 februari, 2017

Heimstaden miljardköper i Köpenhamn

Heimstaden har förvärvat tre projektfastigheter i Köpenhamn om totalt 265 lägenheter samt 2 500 kvadratmeter lokalyta. Fastigheterna är en del av Bach Gruppens projekt ”Bryggens Bastion” vid Island Brygge metrostation i centrala Köpenhamn.

Totalt uppgår fastigheternas yta till cirka 30 000 kvadratmeter fördelat på två blockfastigheter och ett 86 meter högt torn. Säljare är Bach Gruppen A/S och transaktionsvärdet uppgår till ca 1 200 mDKK.

[ Annons ]

– Vi genomför vår första nyproduktion i Köpenhamn på ett attraktivt centralt läge på Islands Brygge endast 5 minuters cykelväg från centrum. Området Bryggens Bastion kommer bli ett attraktivt bostadsområde med sin närhet till universitet och stadsliv. Byggnationen påbörjas omedelbart och levereras i tre etapper mellan 2018 och 2021. Vi ser fram emot ett tätt samarbete med Bach gruppen i utvecklingen av Köpenhamn, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna kommer att levereras i bolagsform och tillträdas i 3 etapper med start 2018 fram till 2021. Förvärven kommer att finansieras dels med egen kassa och dels med realkrediter.

Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance samt Plesner. Gorrissen Federspiel har varit rådgivare till Heimstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]