Patrik Hall, vd på Heimstaden. Foto: Heimstaden.
Publicerat 24 oktober, 2016

Heimstaden köper i Ystad

Heimstaden har förvärvat 28 fastigheter centralt belägna i Ystad som ägs av HP Holding. Totalt innefattar de 527 bostadslägenheter och några kommersiella butikslokaler.

Fastigheterna har en total yta som uppgår till 41 000 kvadratmeter med en uthyrningsgrad på cirka 99,7 procent, om totalt ca 45 miljoner kronor i hyresintäkter.  

[ Annons ]

– Vi har under lång tid haft ögonen på detta bestånd som byggts upp under 25 års tid och enligt oss är det bäst belägna och det bäst förvaltade beståndet i hela Ystad. Vi har sedan tidigare ett bestånd bestående av 228 stycken bostadslägenheter på orten. I och med detta förvärv kan vi i enlighet med vår strategi och målsättning bygga en fullskalig förvaltningsenhet på plats i Ystad. Med hjälp av och tillsammans med den lokala organisationen i Ystad, som följer med över i förvärvet och som gjort ett fantastiskt arbete med fastigheterna, ser vi verkligen fram emot övertagandet, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Transaktionsvärdet i affären uppgår till 768 MSEK och planerat tillträde sker den 30 november 2016.

Förvärvet finansieras dels med egen likviditet om 712 MSEK och dels med banklån om 56 MSEK. Transaktionen genomförs som bolagstransaktion.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]