[ Annons ]

Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden. Foto: Heimstaden.
Publicerat 4 december, 2020

Heimstaden köper i Eskilstuna

Heimstaden Bostad köper två fastigheter i Eskilstuna. Säljare är Nyfosa och köpeskillingen uppgår till 445 miljoner kronor. 

De två fastigheterna, Namnsdagen 1 och Nacken 1, är belägna i Munktellstaden, ett industriområde norr om Eskilstuna. Namnsdagen 1, som stod klart för inflyttning 2018 och består av 164 bostäder och 109 garageplatser, är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver Nacken 1 är ett nyproduktionsprojekt om 208 bostäder med planerad inflyttning första kvartalet 2023 och byggs även den i enlighet med Miljöbyggnad silver.

Heimstaden Bostad äger och förvaltar sedan tidigare 559 bostäder i Eskilstuna.

[ Annons ]

– Det finns ett uppdämt behov av nya bostäder i flera av landets kommuner, Eskilstuna inkluderat, och fastigheterna i Munktellstaden kommer bidra till kommunens utveckling och attraktivitet. Vi strävar alltid efter att fånga de viktiga miljöaspekterna i våra nyproduktionsprojekt, detta gör vi för att bibehålla kvaliteten i våra bostäder. Vi har en stark tro på Eskilstuna och ambitionen är att vi framöver ska fortsätta växa och vara med och bidra till stadens vision år 2030, säger Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]