[ Annons ]

Patrik Hall, vd på Heimstaden. Foto: Heimstaden.
Publicerat 9 januari, 2020

Heimstaden köper för 13,7 miljarder i Tjeckien

Heimstadens dotterbolag Heimstaden Bostad köper tjeckiska RESIDOMO-koncernen. Bostadsportföljen består av 4 515 fastigheter med 42 584 bostäder, samt 1 675 kommersiella enheter.

Fastighetsportföljen är till största delen belägen i landet näst tätbefolkade region och omfattar totalt 2,6 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta.

[ Annons ]

Köpeskillingen på fastighetsnivå uppgår till motsvarande 13,7 miljarder kronor och finansieras av såväl skuld som eget kapital.

– Den tjeckiska bostadsmarknaden har visat sig vara stark och stabil, och vi ser fram emot att utveckla både portföljen och organisationen såväl som relationen med våra kunder under de kommande åren. RESIDOMO passar väl in i vår önskan om att äga hela värdekedjan och därigenom bygga en operativ plattform i världsklass för våra kunder samt våra ägare, säger Christian Fladeland, it-chef för Heimstaden.

Förvärvet innebär att Heimstade nu blir Tjeckiens största privata fastighetsägare.

– Vi är mycket fokuserade på att äga den fulla värdekedjan på de marknader där vi verkar och med RESIDOMO-teamet får vi en väl fungerande operativ plattform direkt. Vi är övertygade om att teamet kommer att ta till sig våra värderingar och möjliggöra en effektiv implementering av Heimstadens ”best practice”, säger

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]