Publicerat 21 september, 2020

Heimstaden köper bostadsportfölj i Berlin

Fastighetsbolaget Heimstaden har genom dotterbolaget Heimstaden Bostad avtalat om att förvärva 130 fastigheter om totalt 3 902 bostäder, 208 kommersiella enheter och 321 parkeringsplatser i Berlin, Tyskland, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den avtalade köpeskillingen uppgår till cirka 830 miljoner euro, som kommer att finansieras med skuld och eget kapital. Skuldsättningen kommer att hållas i linje med Heimstaden Bostads finanspolicy och stödjer nuvarande kreditbetyg samt den lagda vägen emot ett högre kreditbetyg.

Den uthyrningsbara ytan i portföljen uppgår till cirka 282 000 kvadratmeter.

Transaktionen förväntas avslutas under fjärde kvartalet 2020 eller första kvartalet 2021, förutsatt godkännande från konkurrensmyndigheten samt avklarande gällande förköpsrätter som Berlins kommun håller för en andel av portföljens fastigheter.

Heimstaden Bostad är för närvarande etablerade i sex europeiska länder. Företaget kom in på den tyska marknaden under 2018.

I samband med förvärvet etablerar Heimstaden en egen fastighetsförvaltning i Berlin med Caroline Oelmann, som har lång erfarenhet från bostadsfastighetsmarknaden i Berlin, som verksamhetschef för Heimstaden Tyskland. Hon har redan börjat bygga den lokala organisationen.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]