[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 24 mars, 2020

Heimstaden köper av Magnolia

Heimstaden Bostad köper projektfastigheten Vrakbåten i Västra Sjöstaden, Ystad. Säljare är Magnolia bostad och det bedömda fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Vrakbåten, som omfattar utveckling av cirka 225 lägenheter, ligger i direkt anslutning till hav, livsmedelsaffärer, lekplatser, skola, förskola och härlig natur, med runt 15 minuter med cykel in till. Totalentreprenad har sedan tidigare tecknats med Derome och byggnation beräknas starta hösten 2020 där första etappen är klar för inflyttning under 2022.

[ Annons ]

– Miljö, samhälle och kvalitet än några av våra ledord när vi ska bygga nytt. I detta projekt efterlever vi, Magnolia och Derome detta på ett bra sätt med förtätning av staden, konstruktion i trä, certifiering enligt Miljöbyggnad Silver och hyror satta utifrån investeringsbidrag, säger Sara Macdonald, chef för kapitalförvalning, Heimstaden.

Vrakbåten är det tredje förvärvet inom ett ramavtal som slutits med Magnolia och enligt detta ska Heimstaden Bostad förvärva bostadsprojekt omfattande 14 projekt om cirka 5 300 lägenheter av Magnolia Bostad till ett värde av cirka 9,6 miljarder kronor.

– Vi fortsätter, trots orostider, att jobba, göra affärer och utveckla både bolaget och Sverige för befintliga och framtida kunder.”, säger Tom Rasmussen, fastighetsutvecklingschef, Heimstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]