Bild: Heimstaden
Publicerat 6 september, 2018

Heimstaden bygger trygghetsboende i Umeå

Heimstaden bygger ett trygghetsboende i stadsdelen Carlshem i Umeå. Det handlar om två höghus med totalt 151 lägenheter.

Husen blir sju och nio våningar höga och i de´ mellanliggande gemensamma lokaler ska bland annat matsal, gym, bastu och uteservering finnas. Dessutom planeras det även för

[ Annons ]

bibliotek, kafé, fotvård, frisör, hemtjänst, övernattningslägenhet och spelrum. Utomhus planeras grillplatser, boulebana och ett rymligt orangeri.

– Det känns oerhört stimulerande att vi på Heimstaden kan erbjuda våra hyresgäster ett boende för livets alla skeden, allt från studentlägenheter, små och stora ”vanliga lägenheter” till radhus med trädgårdstäppa och centrala trygghetsboenden. Vi vet att ett trygghetsboende just här är efterlängtat. Många som bor i området vill gärna flytta från sin villa till en ny boendeform, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

Projektet certifieras i Miljöbyggnad Silver och byggstart är planerad till vintern 2018/2019, medan inflyttning är satt till våren 2021.

– Vi kommer nu att lämna in bygglov och hoppas att processen kan gå snabbt så att vi kan komma igång innan året är slut, säger Jakob Fyrberg, vd Heimstaden projektutveckling.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]