Foto: Heba
Publicerat 26 februari, 2024

Heba och Åke Sundvall säljer till allmännyttan

Tanken var bostadsrätter, men de konverterades till hyresrätter. Nu köper Svenska Bostäder de två fastigheterna i Vårberg.

Heba Fastighets  och Åke Sundvall har idag genom sina JV-bolag VBT Utvecklings AB tecknat avtal om överlåtelse av två fastigheter i Vårberg till Svenska Bostäder. Affären på 725 miljoner kronor är villkorad av beslut i Stockholms Stadshus styrelse samt i Stockholms Stads kommunfullmäktige.

Fastigheterna, som omfattar 300 lägenheter, uppfördes som bostadsrätter, men när marknaden vek nedåt konverterades fastigheterna till hyresrätter. Fastigheterna säljs via en aktiebolagstransaktion.

[ Annons ]

– Vi är glada över att ha bidragit till utvecklingen i Vårberg genom att bygga dessa trivsamma hyresbostäder. Svenska Bostäder, med stor erfarenhet av att skapa attraktiva och trygga områden, är den perfekta aktören att nu ta över. Genom affären får vi och Åke Sundvall ännu bättre förutsättningar att fokusera på våra kommande gemensamma stora utvecklingsprojekt, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

Martin Sundvall, vd Åke Sundvall AB, menar att det är ett noggrant avvägt beslut med visionen att fortsätta skapa omtyckta områden.

– Efter försäljningen till Svenska Bostäder ser vi på Åke Sundvall nu fram emot att tillsammans med Heba fortsätta utveckla och bygga fler kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter utvecklas, säger Martin Sundvall.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]