Fastigheten Piren2. Foto: Skanska.
Publicerat 20 april, 2017

Här ska självkörande fordon utvecklas

Skanska har tecknat avtal om 9 000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg med Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity. Hyreskontraktet löper över elva år.

Zenuity utvecklar mjukvara för avancerade förarstödsystem och självkörande fordon. Nu väljer de att förlägga sitt huvudkontor till Lindholmen i Göteborg. Större delen av kontorshuset kommer att användas för bolagets verksamhet och i markplanet planeras ett café som ska hållas öppet för allmänheten.

[ Annons ]

– Att Zenuity väljer att etablera sitt huvudkontor här stärker ytterligare Göteborg och Lindholmens tydliga inriktning mot teknik- och fordonsindustrin. Att de väljer Piren2 gör oss givetvis extra stolta, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Piren2 ligger mitt i ett av Europas främsta teknikkluster, granne med Lindholmen Science Park och Radisson Blu Riverside Hotel. Huset är utvecklat av Skanska och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED där stort fokus bland annat ligger på energiförbrukning och hållbara materialval.

– Vi identifierade väldigt tidigt att placering och utformning av vårt huvudkontor skulle spegla den företagskultur vi vill skapa. Tillsammans med Skanska har vi fått möjligheten att utforma ett dynamiskt och kreativt kontor för vår högteknologiska verksamhet, säger Dennis Nobelius, vd för Zenuity.

Inflyttning sker under sommaren 2017 i samband med att byggnaden färdigställs.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]