Alf Fornell, Fastighetsägarna Mittnord, som just delat ut diplomet till Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter. Foto: Tommy Lindberg
Publicerat 31 januari, 2018

Här prisas Årets Fastighetsägare

NP3 Fastigheter, med bas i Sundsvall, tog i onsdags kväll emot Fastighetstidningens utmärkelse Årets Fastighetsägare 2017. Priset delades ut vid ett fastighetsägarmöte i Stadshuset i Sundsvall.

Fastighetstidningens pris Årets Fastighetsägare delas varje år ut till ett bolag som under det gångna året visat på en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete.

[ Annons ]

Men det krävs något mer för att falla juryn, som består av Fastighetstidningens redaktion och delar av Fastighetsägarna Sverige, i smaken.

Som att när stiftelsen Allbright presenterar sin årliga rapport placera sig överst som det mest jämställda börsnoterade fastighetsbolaget i Sverige. Ett år som detta kändes valet enkelt.

Nu ska det i ärlighetens namn sägas att detta inte är något bolagets vd Andreas Nelvig egentligen ansträngt sig nämnvärt för att uppnå.

– När det gäller jämställdhet har vi faktiskt aldrig valt utifrån man eller kvinna, utan det har skett naturligt. Kvinnor och män har samma förutsättningar att bli lika duktiga, och då ska det vara femtio/femtio. Det är ju så jämställdhet ska vara. Att man inte ens tänker på det, säger Andreas Nelvig.

Priset får han likväl. Och Alf Fornell från Fastighetsägarna MittNord var synnerligen nöjd med att få överräcka diplom och blommor.

– Vi Sundsvallsbor ska känna oss stolta att vi har NP3 som det enda börsnoterade fastighetsbolaget med sitt säte här. Lars Göran Bäckvall, huvudägare, och Andreas Nelvig, vd är sanna entreprenörer som gått från det lilla till att idag ha ett fastighetsvärde på cirka 7 miljarder och fortsätter att växa. Samtidigt som de har förmågan att knyta till sig kompetent personal både manliga och kvinnliga. De är ett föredöme i branschen, säger Alf Fornell.

NP3 har en uttalad strategi att, med Andreas Nelvigs ord, ”växa med bra riskkontroll”. Det innebär att den geografiska spridningen är begränsad till Dalarna, Gävle och norrut. Om detta och en hel del annat berättar Andreas Nelvig i ett längre porträtt i nästa nummer av Fastighetstidningen som är ute den 5 februari.

Motivering:
När stiftelsen Allbright presenterade sin jämställdhetsrapport 2017 toppades listan av börsbolaget NP3 Fastigheter. Men bolaget nöjde sig inte med det, utan fortsätter att arbeta aktivt för att exempelvis nå sökande med utländsk bakgrund. NP3 Fastigheter visar att det finns ett likhetstecken mellan mångfald och lönsamhet. Dessutom har bolaget under året arbetat aktivt för att utveckla fastighetsbeståndet.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]