Mårten Castenfors ger en sneak-peek av de nya lokalerna. Foto: Skärmdump.
Publicerat 12 december, 2016

Här flyttar Vårsalongen in nästa år

Även nästa år hålls Liljevalchs Vårsalong mitt i Stockholm city. Följ med när Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, inspekterar de nya lokalerna.

Det var förra året som Vårsalongen tog klivet över Djurgårdsbron och flyttade in hos AMF fastigheter i Urban Escape-kvarteret. Där kommer utställningen att husera även i år, om än i andra lokaler.

[ Annons ]

– Renoveringen på Djurgården drar ut på tiden och vi ändrar tidplanen något. Då såg vi ett glimrande tillfälle att låta Vårsalongen bestå i cityregi även nästa år, 2017. Byggkänslan som genomsyrade årets Vårsalong var klockren. Nu jobbar vi mot en mer ruff lösning för konstverken att visas i, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs.

Den 11 januari 2017 invigs utställningen, i år på Malmskillnadsgatan 32, som förra året lockade hela 83 387 besökare.

– Att konsten tar plats bland kontor, hotell och en handelsplats är ett kvitto på hur Urban Escape skapar ett helt kontrastrikt citykvarter och möjliggör för nya möten mellan människor. Vi är otroligt glada över att få fortsätta samarbetet med Liljevalchs och ställa ut Vårsalongen även under 2017, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape på AMF Fastigheter.

Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem hus, fyra gator och två torg. Läs mer om projektet här.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]