Bostadsrättsföreningarna i Stockholm betalar ut högst ersättning till sina ledamöter. Foto: Shutterstock.
Publicerat 23 januari, 2018

Här får du högst ersättning i brf-styrelsen

De flesta bostadsrättsföreningar betalar ut arvode till sina styrelsemedlemmar, ofta som ett incitament för att locka till sig ledamöter. Mest betalt får styrelseledamöter i Stockholms bostadsrättsföreningar, visar en undersökning från Sveriges Bostadsrättscentrum.

Arbete i en bostadsrättsförening är i grunden ideellt. Men tre av fyra föreningar betalar ut ett arvode till sina ledamöter.  Bostadsrättsföreningarna i Stockholm är generösast, med i snitt 10 000 kronor om året i ersättning till sina ledamöter. På andra plats återfinns Uppsala med drygt 9 000 kronor. Därefter är det ett glapp ned till Malmö, där ledamöterna ersätts med drygt 7 000 kronor.

[ Annons ]

– Som medlem i styrelsen bör man vara beredd på att arbeta ideellt, så arvodet ska ses som en uppskattning för prestationen snarare än en timlön. Det är svårt att sätta riktlinjer på vad en rimlig ersättning bör ligga på då alla bostadsrättsföreningar har olika förutsättningar och kräver olika mycket arbete från varje styrelsemedlem, säger Markus Pålsson, Affärsområdeschef Ekonomisk Förvaltning på Sveriges BostadsrättsCentrum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]