Illustration: Mats & Arne Arkitektkontor AB.
Publicerat 28 februari, 2017

Här byggs varvsbyggnaden om till studentbostäder

Älvstranden Utveckling har sålt fastigheten Smedjan till Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder, SGS. Här skapas nu 86 nya studentlägenheter i hjärtat av Göteborgs kunskapsintensiva område.

– Det känns bra att de gamla industribyggnaderna kan leva kvar med nytt innehåll. Studentbostäderna blir ett viktigt bidrag till vår ambition att skapa en varierad stad som lever dygnet runt, säger Manne Wahlberg, projektledare på Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Området Lindholmen har en viktig roll i Göteborg som kunskapsnod med samarbeten inom näringsliv, media, konst och akademi. Området består främst av verksamheter och behöver därför kompletteras med bostäder. Flera byggprojekt pågår, bland annat i närliggande Lindholmshamnen, och snart också i planerade Karlastaden.

Sedan 2013 har arbetet pågått med planering av ombyggnation och förändring av Smedjan på Theres Svenssons gata. Med SGS som ny ägare ska byggnaden från 1946 omvandlas till spännande studentlägenheter i varierande storlek. Med gångavstånd till högskolemiljöerna på Lindholmen och bra kommunikationer, blir Smedjan ett attraktivt tillskott till stadens utbud av studentbostäder.

– Vi är naturligtvis mycket glada över möjligheten att få bygga om denna historiska varvsbyggnad till studentbostäder, säger Magnus Bonander, Fastighetschef på SGS. Det har varit en lång planprocess, men vi har haft ett mycket positivt och givande samarbete under hela detaljplaneskedet.

Nu pågår lantmäteriförrättningen för att bilda den nya fastigheten. Byggstart planeras till slutet av sommaren med inflyttning beräknad till årsskiftet 2018/2019.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]