[ Annons ]

Det blev storslam för Kungsörs Fastigheter när Kundkristallen på torsdagen delades ut för tionde året i ordningen. Bolaget tog hem inte mindre än tre titlar i tävlingen där hyresgäster själva sätter betyg på sina värdar. Se alla vinnarna här.
Publicerat 6 februari, 2015

Här är Sveriges bästa värdar – enligt hyresgästerna själva

Det blev storslam för Kungsörs Fastigheter när Kundkristallen på torsdagen delades ut för tionde året i ordningen. Bolaget tog hem inte mindre än tre titlar i tävlingen där hyresgäster själva sätter betyg på sina värdar. Se alla vinnarna här.

För tionde året delades fastighetsbranschens prestigefyllda pris, ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm. Det är ett unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Vinnare är de företag som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärdar!

[ Annons ]

Kundkristallvinnarna tillkännagavs under Benchmark Event på Berns Salonger, torsdagen den 5 februari 2015. Nomineringar och vinnare utsågs bland de stora och medelstora företag som under 2014 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo.

Priserna delas ut till de företag som gjort största förbättringen av sin service under 2014 jämfört med den förra mätningen, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil. Vinnare utsågs för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.

Årets Benchmark Event gästades av över 150 deltagare och förutom prisutdelningen innehöll dagen seminarier där Aranäs Fastigheter, Hyresbostäder i Norrköping och Einar Mattsson var några av talarna. Eventet innehöll även ett internationellt inslag. AktivBos kundföretag Wiener Wohnen, Europas största kommunala bostadsbolag, delade med sig av sina erfarenheter från att förvalta de över 220 000 lägenheter bolaget ansvarar för.

– Syftet med Benchmark Event är både att lyfta fram de hyresvärdar som prioriterar sina kunder och satsar på en hög kvalitet, samt att skapa en plattform för erfarenhetsutbyten. Vi vet att det görs fantastiska insatser hela tiden och det finns dessutom en vilja att dela med sig kunskapen till branschkollegor, även internationellt. Våra tyska och österrikiska kunder är exempelvis mycket nyfikna på hur svenska bostadsföretag arbetar med sin kundservice”, kommenterar Jon Svensson, VD på AktivBo.

Vinnarna i de olika kategorierna:

Högsta Serviceindex 2014:

Kungsörs Fastighets AB (500 – 2999 lägenheter)

Stockholms Kooperativa Bostadsförening (3000 – 8999 lägenheter)

AB Stångåstaden (9000+ lägenheter)

 

Största lyft Serviceindex 2014:

AB Nykvarnsbostäder (500 – 2999 lägenheter)

HSB Stockholm (3000 – 8999 lägenheter)

AB Svenska Bostäder (9000+ lägenheter)

 

Högsta Produktindex 2014:

Kungsörs Fastighets AB

 

Högsta Profil 2014:

Kungsörs Fastighets AB

 

Största lyft SERVICEINDEX lokaler 2014:

AB Svenska Bostäder

 

Högsta SERVICEINDEX lokaler 2014:

Ernst Rosén AB

 

Hederskristallen:

AB Stångåstaden

Motivering: ”Årets Hederskristall går till AB Stångåstaden som kontinuerligt visat att man med rätt fokus och hårt arbete kan få nöjdare kunder år efter år. Bedriften är särskilt imponerande då man under lång tid varit bäst i klassen och lyckats stanna på topp. AB Stångåstaden ligger i det ”blå” i samtliga index och är ett föredöme för ett modernt serviceföretag.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]