[ Annons ]

2300 bostäder, nya parker och ett friluftsbad – i morgon presenteras planerna på nya Gustavsberg.
Publicerat 22 augusti, 2011

Här är framtidens skärgårdsstad

2300 bostäder, nya parker och ett friluftsbad – i morgon presenteras planerna på nya Gustavsberg.

Skärgårdsstaden Gustavsberg är i förändring. I morgon öppnar en utställning där detaljplaner och modeller över framtidens Gustavsberg ställs ut.

[ Annons ]

Det är de gamla, industrihistoriska områdena i centrala Gustavsberg som inom kort kommer att påbörja en förvandling med ambitionen att bli en unik, kaxig och häftig boendemiljö.

Ungefär 2300 nya bostäder, nya parker och ett friluftsbad ingår i planerna. På bostadsfronten är tanken att varva hyresrätter med bostadsrätter, stadsradhus och storvillor för seniorboende.

– Värmdö och Gustavsberg är ett område där vi vill vara med och bygga framtidens bostadsmiljöer. Här om någonstans kan vi erbjuda ett boende nära storstadens puls, men ändå i en naturnära miljö, som är bra för barn att växa upp i. Gustavsberg har skolor och friluftsaktiviteter som våra köpare vill ha, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad AB.

– Vi samverkar med fastighetsägare och byggföretag för att ta fram detaljplaner, gestaltningsprogram och miljöanalyser med mera. Målsättningen är att om något år ha byggnationen igång i de första områdena, säger Magnus Hedenfalk som är projektchef.

Utställningen över det nya området öppnar i morgon tisdag i Runda huset i Gustavsberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]