[ Annons ]

Förutsättningarna att bedriva lönsam fastighetsverksamhet är goda i Ljungby. Återigen får orten höga betyg av de lokala fastighetsföretagen i den årliga undersökningen Fastighetsföretagarklimatet. Se hela listan här.
Publicerat 11 mars, 2014

Här är det bäst att vara fastighetsägare i södra Sverige

Förutsättningarna att bedriva lönsam fastighetsverksamhet är goda i Ljungby. Återigen får orten höga betyg av de lokala fastighetsföretagen i den årliga undersökningen Fastighetsföretagarklimatet. Se hela listan här.

Förutsättningarna att bedriva lönsam fastighetsverksamhet är goda i Ljungby. Det uppger samtliga tillfrågade fastighetsföretag i undersökningen Fastighetsföretagarklimatet som Fastighetsägarna Syd gjort. Undersökningen utfördes för femte året i rad av Demoskop som tagit tempen på det lokala fastighetsföretagarklimatet i södra Sverige.

[ Annons ]

I undersökningen får fastighetsföretagare svara på hur de upplever kontakten med kommunen, hur förutsättningar för företagande ser ut samt hur man upplever service, tjänster, avgifter och handläggningstider på sin ort.

Ljungby får höga betyg när det gäller förutsättningar för att bedriva lönsam fastighetsverksamhet, kommunens krav på sophantering och kontakten med kommunens tjänstemän. Fastighetsföretagarna anser också att de kommunala avgifterna är rimliga och att kommunen är engagerad i utvecklingen av centrum. Även hanteringen av plan- och byggärenden får högt betyg i undersökningen.

– Ett bra fastighetsföretagarklimat gynnar kommunen på olika sätt, inte minst tillväxten. Fastighetsföretagen är en viktig tillväxtmotor för både nybyggnation, utveckling av stadskärnan, utbyggd infrastruktur och företagsetableringar på orten. Därför är det glädjande att Ljungby år efter år hamnar i toppskiktet i undersökningen, säger Eleonor Cserpes, regionchef Kronoberg, Fastighetsägarna Syd.

I Skåne är det fastighetsföretagen i Landskrona som är nöjdast, medan Karlskrona och Karlshamn toppar listan i Blekinge.

Fastighetsföretagarklimatet anges i ett index, som är ett sammanfattande mått på förutsättningarna för att bedriva fastighetsverksamhet. ?I årets undersökning är totalindex 95.

Så här har fastighetsföretagarindex förändrats mellan år 2013 och 2012 i södra Sverige:

Ljungby – 105? (104)
Landskrona – 101? (104)
Växjö – 99? (108)
Ängelholm – 97? (109)
Karlshamn – 96? (97)
Karlskrona – 96? (98)
Lund – 95? (100)
Malmö – 95? (98)
Älmhult – 95?  (106)
Index – 95? (100)
Kristianstad – 94? (96)
Ystad – 92? (99)
Hässleholm – 91 (102)
Helsingborg – 90? (101)
Ronneby – 90? (88)
Trelleborg – 89? (102)
Alvesta – 85 (96)

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]