Publicerat 10 november, 2015

Här är de nominerade till Årets fastighetsägare 2015

Nu är det återigen dags att utse Årets Fastighetsägare, Fastighetstidningens utmärkelse, som ska gå till en fastighetsägare som under 2015 visat på: en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete.

Nu är det återigen dags att utse Årets Fastighetsägare, Fastighetstidningens utmärkelse,

[ Annons ]

som ska gå till en fastighetsägare som under 2015 visat på: en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det är ni läsare som är med och avgör vem som förtjänat titeln i år. Röstningen är öppen till den 15 december.

Våra nominerade kandidater i år är:

brodernaperson

Bröderna Persson

Byggnads AB Bröderna Persson är ett långsiktigt familjeföretag med rötter i Kristianstad. Bolaget som fyller 100 år nästa år, har med stor framgång byggt nya bostäder och lokaler, och aktivt bidragit till att utveckla Kristianstad. Goda och långsiktiga kundrelationer är ledord i förvaltningen. Bröderna Persson har alltid höga miljömål, de är medlemmar i Sweden Green Building Council och använder enbart förnyelsebar och närproducerad energi i samtliga fastigheter.

 

Christian-Hermelin-high

Fabege

Många ställde sig frågande till de stora planerna att bygga en helt ny stadsdel vid järnvägsspåren i Solna. Fabege trotsade olyckskorparna och sitter nu på Sveriges mest intressanta affärsområde där närheten till spårbunden trafik får hyresgästerna att lämna även Stockholms innerstad. Den snabbt expanderande Arenastaden har nu även dragplåstret Mall of Scandinavia, den största gallerian i Norden. För de första nio månaderna 2015 visade Fabege en rekordvinst.

 

Christel-Armstrong-Darvik-2

Stena fastigheter

Stena Fastigheter visar med goda exempel att socialt hållbarhetsarbete är förenat med lönsamhet. Bolaget har sedan flera år arbetat aktivt med sin relationsförvaltning, ett koncept som idag till och med är varumärkesskyddat. I år har bolaget tagit nästa kliv. Sedan i april är social hänsyn inskrivet i alla nya avtal. Det betyder att bolagets alla leverantörer, vid större om- och nybyggnationsprojekt, ska erbjuda sysselsättning åt ungdomar och unga vuxna som bor hos Stena Fastigheter.

cafastigheter

CA Fastigheter

Det blev en del skriverier när kommunala bostadsbolaget 2010 sålde  600 lägenheter på Arabyområdet i Växjö till CA Fastigheter. Men kritiken har tystnat när mätningar visar att hyresgästerna nu är mer nöjda, inte minst tack vare ökad trygghet i området. Förtätning genom nyproduktion i området har dessutom lyft hela områdets attraktivitet. Polisen har gett CA Fastigheter ett samarbetspris för arbetet man gjort i området. CA Fastigheter har i hela sitt bestånd hög kundnöjdhet, särskilt för trivsel och service.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]