[ Annons ]

Foto: NCC
Publicerat 16 december, 2015

Här är bolagen som ska bygga Stockholmshusen

NCC har tecknat avtal med tre allmännyttiga bostadsbolag i Stockholm för att ta fram ett specialdesignat koncept för hyresrätter. Bostäderna går under namnet Stockholmshusen.

Det är Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder som tillsammans i en upphandling valt ut fyra entreprenörer som får ramavtal att bygga Stockholmshusen. Satsningen görs för att snabbt och kostnadseffektivt kunna bygga nya hyresrätter i Stockholm.

[ Annons ]

– Vi är glada att kunna teckna avtal med fyra erfarna entreprenörer som tillsammans med oss kan utveckla en innovativ och effektiv byggprocess som kortar ledtider och ökar bostadsbyggnadstakten. Arbetet sker i nära samarbete med stadens förvaltningar, säger Mikael Källqvist, ordförande i styrgruppen för Stockholmshusen, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet ger möjlighet till avrop i flera etapper och uppdraget sker i form av totalentreprenad i samverkan med de allmännyttiga bostadsbolagen. Det första avtalet avser den första etappen som omfattar cirka 500 lägenheter, med möjlighet till förlängning.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]