[ Annons ]

Brf Vågmästaren med 144 lägenheter är Ängelholms största bostadsrättsförening. Foto: Riksbyggen.
Publicerat 3 december, 2020

Årets mest hållbara brf är utsedd

Brf Vågmästaren tilldelas Årets Hållbarhetsförening 2020. Man får priset för att man lyckats skapa ”ett imponerande, omfattande och gediget hållbarhetsarbete.”

Intresset för årets tävling har varit rekordstort. Hela 123 bostadsrättsföreningar deltog och vinnare blev alltså Brf Vågmästaren i Ängelholm, som kammar hem förstapriset på 30 000 kronor. Den är Ängelholms största bostadsrättsförening, med 144 lägenheter fördelade på två byggnader som är uppförda 1973.

– Det känns fantastiskt roligt att vinna Årets Hållbarhetsförening 2020. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen. Vi har alltid haft ett stort stöd i föreningen genom alla år vilket förenklar arbetet och gör det mer glädjerikt och roligt, säger Brf Vågmästarens ordförande Robert Greve.

[ Annons ]

Brf Vågmästaren i Ängelholm har enligt Riksbyggen tagit till sig samtliga Riksbyggens hållbarhetsidéer. Föreningen arbetar med allt från solcellsprojekt till en blomstrande utemiljö, energieffektivisering. De boendee delar prylar och utrymmen, odlar grönsaker, spelar boule, samt utbildar både styrelse och boende.

– Vinstsumman på 30 000 kr kommer vi att använda till att utveckla föreningens hållbarhetsarbete ännu mer. Till exempel har vi långt gånga planer på att installera laddplatser för elbilar, berättar Robert Greve.

Juryns motivering lyder:

”Genom att systematiskt använda sig utav Riksbyggens hållbarhetsidéer har bostadsrättsföreningen Vågmästaren lyckats skapa ett imponerande, omfattande och gediget hållbarhetsarbete. Föreningen visar tydligt att hållbarhet är både stort och litet. I det lilla perspektivet handlar det exempelvis om sociala aktiviteter som gemensamma julträffar, canastagrupper, prylhylla för ökat delande och bättre skyltning i avfallsrummen. I det större perspektivet planerar man Ängelholms största solcellsanläggning och redan tidigare har man lyckats minskat föreningens fjärrvärmeförbrukning med 75 procent. Både stora och små åtgärder är viktiga och behövs för att vi ska nå ett mer hållbart samhälle och där bidrar Vågmästaren på ett imponerande sätt.”

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]