[ Annons ]

Björn Bengtsson, vd för Sölvedals Förvaltnings AB som tilldelats utmärkelsen Årets Fastighetsägare 2016. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 27 januari, 2017

Här är Årets Fastighetsägare

Fastighetstidningens läsare och juryn var eniga. Sölvedals Förvaltnings AB har utsetts till Årets Fastighetsägare 2016.

Priset tilldelas en fastighetsägare som under det gångna året visat på en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Sölvedals Förvaltning, som är inriktat på bostadslägenheter, har arbetat aktivt för att samverka med handel, kommun och andra fastighetsägare.

[ Annons ]

– Andra har sagt till mig att ”det tjänar du ju inget på”. Men jag menar att det är viktigt för mig och mina fastigheter. För mina hyresgäster är det viktigt att det finns ett levande centrum och handel, säger bolagets vd Björn Bengtsson.

Han var en av initiativtagarna till trepartssamarbetet och bidrog till att få med handelskompetens i styrgruppen. Björn Bengtsson hoppas att utnämningen ska inspirera fler fastighetsägare som liksom honom enbart har bostäder i sitt bestånd att engagera sig i centrumsamarbeten.

– För det behövs verkligen. Klarar vi inte att hålla uppe centrumhandeln kommer vi att få mindre attraktiva bostadsområden. Och idag är centrumhandeln oerhört pressad av både e-handel och externa etableringar.

Björn Bengtsson intervjuas i nästa nummer av Fastighetstidningen som utkommer den 6 februari 2017.

Årets Fastighetsägare

Priset har delats ut av Fastighetstidningen sedan 1997 och tilldelas en fastighetsägare som under det gångna året visat på en bärkraftig affärsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och framgångsrikt hållbarhetsarbete.

Sölvedals Förvaltnings AB

Grundat: 1988.
Orter: Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad och Åhus.
Antal anställda: Åtta.
Omsättning: 55 Mkr.

Motivering

Ett stort engagemang i flera branschspecifika frågor kombineras med hyresgästernas väl för ögonen. De boende röstade fram företaget till en finalplats i tävlingen Branschindex. Sölvedals Förvaltning visar också hur ett bolag inriktat mot bostadslägenheter aktivt kan samverka med handel, kommun och andra fastighetsägare för att utveckla ett starkt och levande centrum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]