Hans Lind. Foto: Fores.
Publicerat 8 december, 2017

Hans Lind blir rådgivare på Fores

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi med lång erfarenhet inom bostads- och byggnadsfrågor, anlitas som rådgivare för Fores nystartade bostadsprojekt.

Fores Bostadsprojektet Hitta Hem – en ny social bostadspolitik syftar till att lyfta fram forskning och fakta för att hitta nya lösningar på bostadsbristen.

[ Annons ]

– Låginkomsttagare, ungdomar, studenter och nyanlända har mycket svårt att hitta en bostad i områden med god arbetsmarknad. Det är skadligt för individerna, arbetsmarknaden och samhällsekonomin. Vi ska lyfta fram kunskap om hur vi kan förbättra situationen, säger Hans Lind i en kommentar.

Hans Lind kommer ha en rådgivande roll i projektet och även skriva en större rapport. Projektet ska fokusera på att lyfta fram samhällsekonomiskt effektiva lösningar i linje med ett liberalt synsätt samt tänkbara kompromisslösningar för blocköverskridande överenskommelser. Projektet leds av Fores vice vd Andreas Bergström och ska pågå under minst två år.

– Den bostadsbrist som drabbar en rad grupper är en av Sveriges viktigaste och tydligen mest svårlösta framtidsfrågor. Hans Lind är den bästa tänkbara rekryteringen för det här projektet, med sin kombination av djupa kunskaper, stort kontaktnät och orädd debattlusta, säger Andreas Bergström.

Inom projektet kommer Fores att ta fram studier och kortare policydokument, ordna seminarier och delta i samhällsdebatten i syfte att kunna bidra till en bättre debatt och klokare beslut.

– Det kommer att behövas reformer inom en rad områden som skatter och bidrag, plan- och byggregler, hyressättning samt konkurrens och effektivisering i byggbranschen, avslutar Hans Lind.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]